Youthcare
   

Welkom op de website van Youthcare

Youthcare biedt ambulante ondersteuning aan jongens en meisjes en hun opvoedsysteem wanneer zij vastlopen en waarbij het gezin en de jongeren zelf last ervaren van de obstakels die zij tegen komen. Elke jongere is een onderdeel van een opvoedsysteem. Daarnaast stelt de hedendaagse samenleving hoge eisen. De huidige complexe wereld zorgt bij veel jongeren en opvoeders voor verwarring en kan leiden tot uitval en zelfs inactiviteit. 

Youthcare zoekt samen met de jongere en het opvoedsysteem naar oplossingen die haalbaar en vol te houden zijn. We sluiten daarbij aan bij de wensen van de jongeren en hun gezinnen. Het gaat ook vooral om de hulpvraag. Door goed te kijken naar de behoefte en mogelijkheden van de jongere wordt er een plan van aanpak gemaakt. 

De visie van Youthcare is dat wij vooral samen met de jongere werken en met hun een relatie aangaan. In onze beleving worden jongeren vooral gemotiveerd als zij zich gehoord en gezien voelen. Youthcare geeft jongeren het gevoel dat ze er mogen zijn, dat er fouten gemaakt mogen worden en dat de relatie altijd de basis is van onze samenwerking. Youthcare streeft ernaar om jongeren en hun opvoedsysteem weer een stabiele basis te geven waar zij samen verder mee kunnen in de maatschappij. Daarnaast betrekken we ouders en gezinnen door hen te coachen en te begeleiden in hun ouderschap. 


 

DelenLeuk vinden